جشنواره خرمن و آيين های شادمانه در فومن برگزار شد
پایگاه خبری_تحلیلی عصرصادق،اختصاصی؛ پايان برداشت برنج در شهرستان فومن امسال با برگزاري جشنواره خرمن در روستاي واقعه در خطیب گوراب و جشن و سرور و شكرگزاري شاليكاران و اجراي آئين هاي سنتي چون عروس بران ، لافند بازي ، و موسيقي سنتي همراه شد.
ولی جهانی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان، در جمع حاضران و گردشگران جشنواره فرهنگی خرمن با اشاره به فرهنگ غنی گیلان اظهار داشت: اولین جشنواره خرمن با برنامه ریزی و مطالعات تاریخی در مهرماه در شهر فومن در حال برگزاری است.
وی با اشاره به اینکه جشن خرمن ریشه در تمدن ایران زمین دارد افزود: نتایج مطالعات پژوهشگران نشان می دهد جشن خرمن از دوره ساسانیان برگزار می شد.
وی با تاکید بر اینکه تقویت رویدادهای فرهنگی و تاریخی از اهداف اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان است گفت: تنظیم تقویم رویدادهای تاریخی و فرهنگی گیلان در حال انجام است.
وی در همین رابطه تصریح کرد: ۵۲رویداد فرهنگی تاریخی از دوره ساسانیان تاکنون برای گیلان ثبت شده است.
جهانی رفع ایرادات ثبت جهانی ماسوله را مورد تاکید قرار داد و گفت: استان گیلان فرهنگ غنی دارد که برای حفظ آن باید برنامه ریزی و هزینه شود.
ولی جهانی گفت: با برگزاري اين جشنواره ها علاوه برشناساندن ظرفيت هاي شهرستان می توان آيين و سنتهای در حال فراموش شدن را احيا كرد.
جهانی با اشاره به مشاركت ادارات ورزش و جوانان ، ارشاد ، هلال احمر و هيات ورزشهاي بومي ومحلي و دهياري روستاي خطیب گوراب در اين جشنواره افزود : بر پايي جشنواره هاي متنوع يكي از راههاي جذب گردشگر است.
وي افزود : اميدواريم بتوانيم بابرگزاری اين جشنواره ها استعدادهاي موجود منطقه در كشاورزی چون ، توت ، برنج ، صنوبر را بيشتر از پيش به همگان معرفي كنيم .
انتهای پیام/
