شنبه , 23 می 2026 2026 - 05 - 22 ساعت :
اجتماعی - اخبار اصلی - خبر داغ

پاک‌سازی رودخانه های زرجوب و گوهررود؛استفاده از لوله های بتنی و کاشت گیاهان پالاینده

2023-06-27

پایگاه خبری_تحلیلی عصرصادق،سید حسین رضویان، عضو شورای شهر رشت افزود: ۱۷ کیلومتر جریان آبی در شهر رشت موسوم به زرجوب و گوهررود از منشاء فاضلاب آلوده نشات می‌گیرد و این آلودگی موجب تألم خاطر و نارضایتی شهروندان عزیز بوده و هست.

 سید حسین رضویان در هشتاد و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر رشت که با حضور مدیران ارشد آب و فاضلاب گیلان و شرکت مشاور طوس آب برگزار شد، در ارتباط با احیای رودخانه‌های زرجوب و گوهررود اظهار داشت: ۱۷ کیلومتر جریان آبی در شهر رشت موسوم به زرجوب و گوهررود از منشاء فاضلاب آلوده نشات می‌گیرد و این آلودگی موجب تألم خاطر و نارضایتی شهروندان عزیز بوده و هست. گره زدن پروژه احیای دو رودخانه با طرح عظیم اتمام شبکه فاضلاب رشت، اگر چنانچه تخصیص اعتبارات به روال حاضر باشد ما را به نتیجه نرسانیده و طی یک دهه آینده نیز محقق نخواهد شد.

عضو شورای اسلامی شهر رشت اذعان داشت: با این آگاهی آیا می‌بایست دست روی دست بگذاریم تا اعتبارات چند هزار میلیاردی مورد نظر دستگاه‌های اجرایی تخصیص یابد؟ پس هنر مدیریت چه می‌شود؟ آیا نمی‌توانیم کاری کنیم که تنها ۱۷ کیلومتر واقع در محدوده شهر از کمترین سطح آلودگی برخوردار باشد؟

وی افزود: در این باره پیشنهاد می‌کنم در دو طرف زرجوب و گوهررود لوله‌های بتنی جانمایی شده و فاضلابی که اکنون به دو رودخانه می‌ریزد، درون این لوله‌ها ریخته تا در انتهای مسیر تخلیه شود و ما از حیث چنین امکاناتی با مانع روبرو نیستیم، زیرا تنها کارخانه فعال تولید لوله بتنی ایران همین کارخانه کانال و لوله‌سازی گیلان است که در رشت فعالیت می‌کند.

سید حسین رضویان اظهارداشت: پس از آن با لایروبی، کاشت گیاهان پالاینده و در مقاطع مشخص ریختن قلوه سنگ می‌توانیم شرایطی را مهیا کنیم تا اکوسیستم به خودترمیمی بپردازد. در این میان حتی اگر سد عزیزکیان هم در بالا دست ساخته نشود، با احداث چند سد لاستیکی کوچک در زرجوب و گوهررود و باز و بسته شدن آن‌ها به شکلی هوشمند در فواصل زمانی معین می‌توانیم تراز آب را در فصول مختلف حفظ کنیم و این دو رودخانه را از این وضعیت در بیاوریم.

عضو شورای اسلامی شهر رشت گفت: ما نیاز به تغییر نگرش در مدیریت داشته و این یکی از آن پروژه‌های کوچک زودبازده است که می‌تواند وضعیت زرجوب و گوهررود را بهبود بخشیده و از آن‌ها ارزش افزوده برای رشت حاصل نماید که از شهردار رشت، مهندس شوقی انتظار دارم با همراهی شرکت آبفا و هماهنگی با دیگر دستگاههای ذیربط در این رابطه اقدام نمایند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

  • ×