جمعه , ۷ مهر ۱۴۰۲ 2023 - 09 - 29 ساعت :
اخبار اصلی

گوزن زرد در گیلان یک راس هم زاد آوری نداشته است

۱۳۹۴-۰۳-۱۸

عصر صادق :مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به اتخاذ سیاست‌های غلط در سال‌های گذشته برای انتقال گونه‌ گوزن زرد به گیلان، گفت: درخواست انتقال این گونه به زادگاه اصلی خود را داریم تا شاهد تلفات بیشتر آن نباشیم
به گزارش عصر صادق ؛مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به تاریخچه نامگذاری روز جهانی محیط‌زیست، اظهار داشت: نامگذاری روز جهانی محیط زیست به دلیل احساس خطر و نیازی بود که دولت‌های دنیا متوجه این قضیه شدند تا حساسیت بیشتری را در حفظ محیط زیست ایجاد کنند.
محمدرضا برجی افزود: توسعه بدون توجه به ملاحظات زیست محیطی آثار و صدمات جبران ناپذیری را به طبیعت وارد می‌کند که در آینده انسان نیز موثر است و افکار عمومی جهان باید متوجه حساسیت موضوع باشد و دولت‌ها در تصمیم‌گیری خود نقش محیط زیست را متوجه شوند و تنها به توسعه مطلق فکر نکنند، توسعه باید در خور توان سرزمین باشد.
وی شعار امسال روز جهانی محیط‌زیست را « هفت میلیارد رویا، یک سیاره با احتیاط مصرف کنید» بیان کرد و افزود:واقعیت آنچه به عنوان انسان که ماموریت مدیریت کره خاکی را برعهده دارد به عنوان مسئول مدیریت زمین باید با عقلانیت و خردمندانه عرصه طبیعی را مدیریت کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان تاکید کرد: این مهم باید به این دلیل باشد تا برای نسل بعد از خود و نسل‌های آینده بتوانیم پایداری را تداوم بخشیم.
گیلان استانی با شکنندگی محیط زیست
برجی با اشاره به شکنندگی محیط زیست گیلان، گفت: یکی از مهمترین عوامل تهدید منابع طبیعی افزایش جمعیت بدون زیرساخت مناسب است و هرچه افزایش جمعیت بیشتر شود منابع مصرف بیشتر و زمانی این مصرف به خطر تبدیل می‌شود که بدون تدبیر انجام شود.
وی با اشاره به اهمیت شناخت اکوسیستم منطقه در حفظ محیط‌زیست، افزود: گیلان دارای چند اکوسیستم مشخص شامل دریای خزر، جنگل‌، ساحل، مرتع، تالاب و مناطق کوهستانی است که باید نسبت به حفاظت و حراست از آنها بسیار توجه شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه طول نوار سبز گیلان بیش از ۴۰ کیلومتر است، تصریح کرد: این نوار در اقلیم بسیار اثرگذار است، شرایط اقلیمی گیلان سبب ورود گردشگران به منطقه می‌شود و درخواست آنها را برای خرید زمین در این استان افزایش می‌دهد.
برجی افزود: خرید زمین در استان‌های شمالی به دلیل خوش آب و هوا بودن و داشتن آب و خاک سالم به عنوان یک تهدید محسوب می‌شود، تغییر کاربری اراضی گیلان به عنوان یک تهدید زیست محیطی برای استان به شمار می‌رود.
وی چهار تهدید اساسی و چالش بزرگ زیست محیطی گیلان را شامل فاضلاب‌ها، پسماندها، سموم و کود و تغییر کاربری‌های ناشی از عوامل مختلف بیان کرد و گفت: تبعات تغییرات اقلیمی در سایر استان‌ها اعم از وجود ریزگردها و آلودگی هوا متوجه طبیعت استان‌های شمالی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان افزود: عدم اقتصادی بودن کشاورزی سبب می‌شود تا مردم اراضی کشاورزی را متروک کنند و به متقاضیات خارج از استان بفروشند.
صدای آخرین غرش پلنگ ایرانی در سیاهکل
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان یکی از برنامه‌های مهم در هفته محیط‌زیست گیلان را برگزاری نخستین جشنواره حمایت از پلنگ ایرانی با عنوان «آخرین غرش» در منطقه دیلمان سیاهکل خبر داد و خاطرنشان کرد: این جشنواره در ۲۲ خرداد ماه برگزار می‌شود.
برجی با بیان اینکه شیر ایرانی و ببر مازندران منقرض شدند، گفت: پلنگ ایرانی در شهرستان ساهکل مشاهده شده است و شاهد افزایش این گونه براساس مشاهدات بوده‌ایم، شهرستان دو منطقه شکار ممنوع درفک و دیلمان دارد که به عنوان مهمترین زیستگاه پلنگ، مرال، شوکا و خرس قهوه‌ای محسوب می‌شود.
وی هدف محیط زیست را در برگزاری این جشنواره افزایش مشارکت مردم و جلب رضایت آنها از طبیعت بیان کرد و افزود: البته در ۱۶ شهرستان استان فعالیت‌های مشارکتی با مردم در راستای حفظ محیط زیست در حال انجام است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان یکی دیگر از برنامه‌های مهم محیط زیست را برگزاری مسابقه سوارکاری در تالش در راستای حمایت از اسبچه خزری( اسب کاسپین) بیان کرد و افزود: جمعیت این گونه رو به کاهش است.
تلاش برای نجات گوزن زرد در گیلان
برجی با اشاره به اتخاذ سیاست‌های غلط در سال‌های گذشته برای انتقال گونه‌ گوزن زرد به گیلان، گفت: این گونه برای نگهداری و تکثیر جمعیت به استان انتقال داده شد که در وضعیت اسارت قرار دارد ۱۲ راس گوزن زرد در سال ۸۶ یا ۸۷ به پناهگاه حیات وحش لوندویل آستارا منتقل شد.
وی با بیان اینکه گوزن زرد از گونه‌های در خطر انقراض است، افزود: متاسفانه به دلیل سیاست‌های غلط این گونه در زیستگاهی که تناسبی ندارد زندگی می‌کند و حدود پنج تا شش سال است که یک زادآوری در گیلان مشاهده نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان تاکید کرد: در صدد انتقال این گونه به زیستگاه اصلی خود هستیم تا شاهد تلفات این گونه نباشیم و پیگیری‌های لازم در این زمینه در دست اقدام است./صبح مشرق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • ×