گزارش ویژه از فساد اخلاقی سردمداران ایالات متحده (بخش ۱) /۲.۵ قرن رسوایی جنسی سران آمریکا
عصر صادق :رسواییهای جنسی در میان مقامات آمریکا از زمانهای بسیار دور پدیدهای رایج بوده و با موارد بسیاری در تاریخ میتوان مواجه شد، البته پس از دهه ۱۹۷۰ بهدلیل توجه بیشتر رسانهها به چنین مسائلی جهشی ناگهانی در این نوع رسواییها مشاهده میکنیم.
به گزارش عصر صادق ، در طول قرنها، رسواییهای جنسی زیادی گریبان سیاستمداران حکومت فدرال آمریکا، یا افرادی را که با رضایت سنای آمریکا انتخاب شده بودند، گرفت. برخی از این مقامات اتهامات را رد کردند، یا عذرخواهی نمودند و یا منصب خود را پس از افشای رسواییشان از دست دادند.
در گزارش حاضر لیستی از رسواییهای جنسی دولتمردان آمریکا در تقریباً دو و نیم قرن گذشته، بهترتیب زمان وقوع، ارائه میشود. در تمام این موارد رسوایی جنسی یا عملی که در نهایت منجر به این رسوایی شد در زمانی رخ داده است که این افراد دارای سمتهای مهمی در دولت فدرال بودهاند.
در بخش اول این گزارش به پروندههای رسوایی از سال ۱۷۷۶ تا اواخر دهه ۱۹۶۰ میپردازیم.
الکساندر همیلتون (Alexander Hamilton)، وزیر خزانهداری، با ماریا رینولدز (Maria Reynolds)، در حالی که هر دو نفر با افراد دیگری ازدواج کرده بودند، رابطه نامشروع داشت. همسر رینولدز برای اینکه این راز را برملا نسازد مدتی طولانی از همیلتون حقالسکوت میگرفت. (۱۷۹۶)
در سال ۱۷۹۷، زمانی که همیلتون دیگر عهدهدار منصب وزارت خزانهداری نبود، روزنامهنگاری بهنام جیمز کلندر (James Callender) رابطه نامشروع وی را افشاء کرد و همیلتون مجبور شد بهصورت علنی عذرخواهی کند.
پس از رسوایی همیلتون نوبت به توماس جفرسون (Thomas Jefferson)، رئیسجمهور آمریکا، رسید. کلندر فاش کرد که وی از سالی همینگز (Sally Hemings) چندین بچه دارد.
همینگز خواهر ناتنی مارتا، همسر متوفی جفرسون، بود و محققین اکنون بر اساس آزمایشات دیانای اتفاق نظر دارند که توماس جفرسون و سالی همینگز چندین فرزند داشتند. (۱۸۰۶)
اندرو جکسون (Andrew Jackson)، نماینده کنگره، سناتور، فرماندار فلوریدا و رئیسجمهور آمریکا، در سال ۱۷۹۱ با راشل دونلسون (Rachel Donelson) ازدواج کرد. این دو نفر فکر میکردند جدایی راشل از همسر الکلیاش، لوئیز روباردز (Lewis Robards) به پایان رسیده است. اما روباردز هیچگاه کارهای اداری خود را به پایان نرسانده بود و همین امر منجر به ابطال ازدواج جکسون و راشل در سال ۱۷۹۱ شده و آنها مجبور شدند در سال ۱۷۹۵ بار دیگر ازدواج کنند.
در تمام دوران کاری جکسون، رقیبانش همسر وی را بهعنوان زنی شوهردار که با فرد دیگری ازدواج کرده بود ترسیم کردند. اندکی پس از انتخاب جکسون بهعنوان رئیسجمهور در سال ۱۸۲۸ (پیش از مراسم تحلیف) راشل دچار یک فروپاشی عصبی شده و درگذشت. جکسون اتهامزنیها در زمان مبارزات انتخاباتی را عامل مرگ راشل میدانست. (۱۸۲۸)
ریچارد منتون جانسون (Richard Mentor Johnson)، سناتور دموکرات از ایالت کنتیکات، هیچگاه سعی نکرد رابطه نامشروعش با بردهای بهنام جولیا چین (Julia Chinn) را مخفی نگهدارد. این امر باعث شد حزب دموکرات از جانسون دوری جوید و وی انتخابات سنا را در سال ۱۸۲۸ نیز واگذار کرد.
اگرچه این دو نفر حق ازدواج را نداشتند اما جانسون با وی بهمانند همسر قانونیاش رفتار میکرد و این دو دارای چند فرزند بودند. چین در سال ۱۸۳۳ و پیش از اینکه جکسون معاون رئیسجمهور مارتین وان بورن (Martin Van Buren) شود، درگذشت.
جان هنری ایتون (John Henry Eaton)، وزیر جنگ، با همسر فردی بهنام جان بی. تیمبرلیک (John B. Timberlake) رابطه نامشروع داشت. گفته میشود همین رابطه باعث خودکشی تیمبرلیک شد.
ایتون سپس با مارگارت بیوه تیمبرلیک ازدواج کرد، مسألهای که منجر به مشکلات سیاسی و اجتماعی در دوران ریاستجمهوری اندرو جکسون شد (۱۸۳۱).
جیمز هنری هاموند (James Henry Hammond)، نماینده مجلس آمریکا که بعدها به سناتوری رسید، رابطه همجنسبازی با یکی از دوستان دوران دانشگاهش داشت، وی با برادرزادگان نوجوانش نیز رابطهای داشت که از آن تعبیر به «یک هوسبازی کوچک» میکرد. وی همچنین با بردهها نیز رابطه جنسی داشت. یکی از این بردهها تنها ۱۲ سال سن داشت.
سوء استفاده جنسی وی از برادرزادههایش در سال ۱۸۴۳ علنی شده و هاموند مجبور شد از نامزدی ورود به سنا در سال ۱۸۴۶ کنار برود. اما وی در سال ۱۸۵۷ بار دیگر بهعنوان سناتور برگزیده شد.
دانیل وبستر (Daniel Webster)، سناتور ایالت ماساچوست، از جانب گزارشگری بهنام جین گری سوئیسهلم (Jane Grey Swisshelm) در ماه می ۱۸۵۰ و زمانی که متأهل بوده و هنوز در کنگره خدمت میکرد، متهم شد: «معشوقههای وی اغلب، اگرنه همیشه، زنان رنگینپوست بودند، برخی از آنها زنان سیاه درشتی بودند که قیافهای به زشتی و زمختی خودش داشتند».
مطبوعات ملی آمریکا این اتهامات را بهصورت گستردهای تحت پوشش قرار دادند. دستکم بخشی از این اتهامات را منابع دیگر نیز تأیید میکردند. (۱۸۵۰)
جیمز بوچانان (James Buchanan)، سناتور دموکرات، دیپلمات و رئیسجمهور آمریکا و ویلیام روفوس کینگ، که در دوران فرانکلین پیرس (Franklin Pierce) بهعنوان معاون رئیسجمهور فعالیت میکرد، متهم بودند که برای سالهای طولانی در واشنگتن با یکدیگر رابطه همجنسبازی داشتند.
پیرس در سال ۱۸۵۳ و قبل از اینکه بوچانان به ریاستجمهوری برسد درگذشت. اندرو جکسون به کین با عنوان «نانسی خانم» اشاره میکرد. (دهه ۱۸۵۰)
گرووِر کلیولند (Grover Cleveland)، رئیس جمهوری از حزب دموکرات بود. وی در انتخابات سال ۱۸۸۴ زمانی که هنوز مجرد بود کمکهزینه بزرگ کردن کودک به زنی بهنام ماریا کرافتز هالپین (Maria Crofts Halpin) پرداخت میکرد اگرچه ممکن است وی پدر این پسر که در سال ۱۸۷۴ متولد شد، نبوده باشد. هالپین با کسان دیگری چون اسکار فولسام (Oscar Folsom)، دوست و پدرزن آتی کلیولند، رابطه داشت. کودک وی نیز به نام فولسام نامگذاری شده بود.
خواسته کلیولند از هوادارانش ساده بود: «حقیقت را بگویید.» این رویداد مخالفین کلیولند را بر آن داشت که شعاری مرتبط با آن برای خود برگزینند: «ماما، کجاست بابا؟» پس از اینکه کلیولند در انتخابات برنده شد پاسخی به این شعار داده شد: «رفته به کاخ سفید، ها، ها، ها!» (۱۸۸۴)
ویلیام کمپل پرستون برکینریج (William Campbell Preston Breckinridge)، نماینده دموکرات کنتیکات بود. مادلین پولارد (Madeleine Pollard) از برکینریج شکایت و اعلام کرد که وی وعده داده بود پس از مرگ همسرش با او ازدواج خواهد کرد، اما این کار را نکرد. برکینریج در دور بعدی انتخابات برنده نشد. (۱۸۹۴)
وارن هاردینگ (Warren Harding)، رئیسجمهور جمهوریخواه، روابط نامشروعی با کری فیلیپس (Carrie Phillips) و نان بریتون (Nan Britton) در دهههای ۱۹۱۰ و ۱۹۲۰ داشت. هاردینگ در سال ۱۹۲۳ درگذشت.
بریتون در کتاب پرفروشی بهنام «دختر رئیسجمهور» مدعی شد که دخترش وقتی هاردینگ سناتور بود متولد شد. ادعاهای وی بالاخره در آگوست ۲۰۱۵ و پس از انجام آزمایش دیانای ثابت شد. هاردینگ پدر الیزابت بود.
دیوید آی. والش (David I. Walsh)، سناتور دموکرات ایالت ماساچوست، متهم به ملاقات مردی تنفروش شد که جاسوسهای نازی بهصورت مکرر در بروکلین در سال ۱۹۴۲ به دیدارش میرفتند.
جان اف. کندی (John F. Kennedy)، رئیسجمهور دموکرات، متهم بود که چندین رابطه غیرمشروع داشت، از جمله اینکه با مریلین مونرو (Marilyn Monroe)، یکی از معروفترین هنرپیشههای زن تاریخ هالیوود، و نیز میمی آلفورد (Mimi Alford) رابطه داشته است.
ویلیام اُ. داگلاس (William O. Douglas)، قاضی دادگاه عالی آمریکا، بنا بر گزارشها سعی داشت یک زن دیگر را زمانی که ازدواج سومش را نیز انجام داده بود، اغفال کند. این امر در ترکیب با سه طلاق و ازدواج مجدد وی تبدیل به یک رسوایی شد.
وی همچنین متهم است که سعی داشت یک مهماندار هواپیما را مورد اذیت و آزار جنسی قرار دهد. تلاشها برای استیضاح وی بهدلیل اقدامات غیراخلافی با شکست مواجه شد. کمیته قضایی مجلس نمایندگان اعلام کرد که اسناد کافی برای این استیضاح وجود ندارد. (دهه ۱۹۶۰)
منبع تسنیم
انتهای پیام/*