سه شنبه , ۱۱ مهر ۱۴۰۲ 2023 - 10 - 03 ساعت :
اسلایدشو - اقتصادی

گردشگری دریایی بستر اشتغال پایدار در گیلان

۱۳۹۴-۰۴-۲۹

عصر صادق ؛گردشگری دریایی رویکرد جدید مسئولان برای استفاده از بستر مغفول مانده ساحل و دریا برای ایجاد اشتغال پایدار در گیلان است.

 

به گزارش عصر صادق ،دریا ظرفیتی بزرگ برای توسعه جوامع محسوب می‌شود و گیلان از این موهبت الهی با ۳۰۰ کیلومتر ساحل و همجواری با چهار کشور جمهوری آذربایجان، روسیه، قزاقستان و ترکمنستان در دریای خزر برخوردار است.

استفاده از منابع و ذخایر دریا برای ایجاد اشتغال و درآمد پایدار در تمام مناطق کشورهای دارای دریا پیگیری می‌شود و در این راستا گردشگری دریایی از قابلیت‌های ویژه برای توسعه در گیلان است.

سال‌های گذشته استفاده از ظرفیت دریا تنها به صید و گردشگری ساحلی محدود شده بود، اما اکنون رویکرد جدید مسئولان برای استفاده از بستر مغفول مانده ساحل و دریا برای ایجاد اشتغال پایدار در گیلان است.

*کمیته راهبردی گردشگری دریایی گیلان تشکیل شد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به تشکیل کمیته راهبردی گردشگری دریایی در استان اظهار کرد: کمیته مذکور در راستای توسعه و تحقق برنامه‌های کلان توسعه گردشگری دریایی و به منظور هماهنگی در طرح، برنامه‌ریزی و تعامل بین دستگاه‌های مربوطه با استفاده از ظرفیت، همکاری و همفکری متخصصان و صاحب‌نظران مجرب در حوزه‌های مختلف دریایی بخش خصوصی و دولتی با درک اهمیت بهره‌برداری از قابلیت‌های موجود تشکیل شده است.

رضا علیزاده با بیان اینکه کمیته راهبردی گردشگری دریایی به منظور ایجاد اشتغال، فقرزدایی، ارزآوری و توسعه صنعت گردشگری، دریانوردی و خطوط کشتیرانی مسافری در گیلان تشکیل شده است، تصریح کرد: تمام فعالیت‌هایی که توسط گردشگر با اهداف تفریحی، گردشگری و مسافری در محیط رودخانه‌ها، دریاچه‌ها، سدها، تالاب‌ها، سواحل مربوطه و فرا ساحلی انجام می‌شود را گردشگری دریایی می‌نامند.

وی گردشگری دریایی را شامل مجموعه‌ای از خدمات مدیریتی، آموزشی، بازاریابی، گردشگری، حمل و نقل، امور گمرکی، بیمه، تبلیغات و تسهیل در امر ورود و خروج گردشگران عنوان کرد و افزود: گردشگری دریایی با هدف توسعه مبادلات بازرگانی خدمات در حوزه دریا در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی، توسعه صادرات خدمات، کسب درآمدهای ارزی، تبادل و انتقال دانش فنی و فناوری‌های پیشرفته، بسط مناسبات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و توسعه اشتغال انجام می‌شود.

علیزاده از تشکیل کارگروه‌های تخصصی کمیته راهبردی گردشگری دریایی گیلان خبر داد و بیان کرد: کارگروه استفاده از دریا برای مقاصد پزشکی با هدف استفاده از موجودات دریایی در طب سنتی، استفاده از دریا در راستای راه‌اندازی کشتی‌های بیمارستانی به منظور ارتقای سطح سلامتی و مداوای بیماران در مناطق ساحلی و جزایر و ساخت مجتمع‌های آب‌درمانی و ماساژ مجهز در کنار سواحل زیرنظر متخصصان طب دریا تشکیل شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان بر ایجاد انواع تاسیسات، موسسه‌ها و ساخت شناور و صنایع ساحل و فراساحل در استان تاکید کرد و گفت: ایجاد مجموعه دهکده‌های دریایی، تبدیل جزایر به مقاصد گردشگری با رویکرد استفاده از تفریح‌های دریایی، اکوتوریسم دریایی و سلامت در استان پیگیری می‌شود.

وی خواستار ساخت بنادر گردشگری در گیلان شد و خاطرنشان کرد: ساخت جزایر مصنوعی، ساخت کشتی‌های گردشگری، ساخت هتل‌های دریایی، ساخت موزه‌های دریایی، ساخت پارک آبی در کنار ساحل، ساخت قایق‌های کف شیشه‌ای به منظور دیدن آبزیان دریا، ساخت پلاژهای دریایی و ایجاد پارکینگ شناورهای دریایی تفریحی در ساحل از برنامه‌های کمیته راهبردی گردشگری در استان است.

علیزاده گردشگری دریایی بر پایه زیست بوم‌ها را حائز اهمیت خواند و یادآور شد: ساخت آکواریوم‌های بزرگ طبیعی، استفاده از شناورهای از رده خارج شده در دریا برای ساخت زیستگاه‌های مصنوعی آبزیان دریایی برای مقاصد گردشگری و علمی، ساخت پارک دلفین‌ها در ساحل دریا، توسعه و ایجاد جنگل‌های دریایی، ساخت ژئوپارک‌های دریایی و ایجاد زیستگاه‌های حفاظت شده برای پرندگان و جانوران دریایی توسط کمیته راهبردی گردشگری در استان پیگیری می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به اینکه گردشگری بر پایه غذاهای دریایی از موضوع‌های مهم محسوب می‌شود، اظهار کرد: ایجاد رستوران‌های دریایی ثابت و سیار با توجه به وجود ۱۵۰ نوع غذای دریایی در استان تاثیرگذار است.

وی توسعه اجتماعی و توانمندسازی جوامع محلی با گردشگری دریایی را امکانپذیر عنوان کرد و افزود: ایجاد کارگاه‌های تولیدی صنایع دستی دریایی، تولید و فروش محصولات در سایت‌های مربوطه، راه‌اندازی موزه‌های ثابت و سیار دریایی با استفاده از توانمندی‌های موجود، ایجاد و استفاده نمادین از بناهای مرتبط با فرهنگ دریایی برای مقاصد گردشگری و آشنایی جامعه با تاریخ دریانوردی کشور و برگزاری جشنواره‌های دریایی و ساحلی در توسعه گردشگری دریایی مهم است.

علیزاده ایجاد ورزش‌ها و تفریح‌های آبی و طراحی کاروان‌های گردشگری دریایی را حائز اهمیت خواند و بیان کرد: تعریف مقاصد جدید گردشگری با رویکرد گردشگری دریایی، طراحی کاروان‌های گردشگری دریایی، اکوتوریسم دریایی و سلامت، ایجاد، راه‌اندازی و ساماندهی فعالیت‌های مربوط با ورزش‌ها و تفریح‌های آبی شنا، اسکی روی آب، قایقرانی، جت‌اسکی، غواصی و واترپلو، برگزاری مسابقه‌های ورزشی در دریا و کنار ساحل و انجام فعالیت‌های تفریحی، ورزشی، فرهنگی و علمی در داخل محیط‌های آبی و ساحلی در کمیته راهبردی گردشگری دریایی گیلان پیگیری می‌شود.

*سردرگمی سرمایه‌گذاران دریایی گیلان برطرف می‌شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس به متولیان متعدد گردشگری دریایی در استان اشاره کرد و گفت: اداره بنادر و کشتیرانی، شرکت سهامی آب منطقه‌ای، سازمان حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری و… با توجه به بخشنامه‌های موجود هر کدام متولی بخشی از ساحل و دریا در گیلان هستند.

حجت شعبانپور با بیان اینکه اگر نتوانیم دستگاه‌های مذکور را هماهنگ کنیم سرمایه‌گذاران دریایی در گیلان دچار سردرگمی می‌شوند، تصریح کرد: در تمام دنیا برای ایجاد اشتغال به طرف دریا می‌روند اما این اتفاق در گیلان نیفتاده و نیروهای ما مجبورند به استان‌های دیگر بروند.

وی بر برطرف کردن مشکل سرمایه‌گذاران دریایی در گیلان تاکید کرد و افزود: احیا و بهره‌برداری از نعمت الهی ساحل و دریا برای ایجاد اشتغال مهم است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان با اشاره به وضعیت کشتی میرزا کوچک در زمینه گردشگری، بیان کرد: اسفند ماه سال گذشته اجازه پهلوگیری کشتی میرزا کوچک در بندر انزلی صادر شده و این کشتی می‌تواند از ترمینال مسافری این بندر استفاده کند.

شعبانپور شرط تردد کشتی میرزا کوچک در آب‌های داخلی و خارجی را اخذ گواهینامه‌های مربوطه دانست و یادآور شد: زمانی که هوا مناسب نیست از کشتی میرزا کوچک به عنوان هتل، رستوران و کافی‌شاپ استفاده می‌شود و در این زمینه مجوزهای لازم صادر شده است./فارس

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • ×