مطالبات بیمارستانها مهمترین چالش پیش روی طرح نظام سلامت است
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه برنامهریزی برای نوسازی بیمارستانهای استان گیلان در دستور کار است،گفت: مطالبات بیمارستانها مهمترین چالش پیش روی طرح نظام سلامت است
به گزارش عصر صادق ، محمد حاجی آقاجانی در حاشیه بازدید از بیمارستانهای رشت ، با بیان اینکه سفر به گیلان بهمنظور پی بردن به نقاط قوت و ضعف و بهبود اجرای طرح تحول سلامت در استان انجام شد اظهار داشت: در بازدیدی که با بیماران این بیمارستان داشتیم، از کیفیت و خدمات و نوع برخورد پرستاران و پزشکان راضی بودند ولی این رضایتمندی نشانه نبود مشکلات نیست و تنها از قدرشناسی مردم است.
برنامهریزی برای نوسازی بیمارستانهای استان گیلان در دستور کار است
وی مشکلات در حوزه درمان گیلان را ناشی از عدم زیرساختها دانست و افزود: برخی از بیمارستانهای گیلان عمر ۵۰ ساله دارند و باید برای بهسازی و نوسازی آنها برنامهریزی شود.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اینکه تجهیزات پزشکی در گیلان کافی نیست گفت: برای رشد تجهیزات پزشکی، سرمایهگذاری از طریق اخذ تسهیلات ایجاد میشود.
حاجی آقاجانی کمبود پرستار در مراکز درمانی گیلان را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد: این امر نشان دهنده کمبود نیروهای انسانی در حوزههای دیگر درمانی در استان و دغدغه مسئولان نظام سلامت است و برای آن برنامهریزی میشود.
وی با اشاره به برنامههای سال ۹۴ در حوزه درمان گفت: استمرار برنامههای سال ۹۳ و عمق بخشیدن به آن برنامهها در دستور کار قرار دارد.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به ۵ پروژه توسعه در حوزه بیمارستانی و خدمات درمانی گفت: گسترش ۲۴۰۰ تخت ICU، ایجاد ۱۲۰ تخت اورژانس در ۱۲۰ بیمارستان کشور در دستور کار قرار دارد.
وی از ایجاد ۵۲ پلی کلینیک ویژه خبر داد و گفت: ۱۴۳ طرح سرطان برای خدمات سرپایی از مهمترین برنامههای سال ۹۴ در طرح تحول سلامت است.
کمبودها و کاستیهای پرسنل بیمارستانی باید برطرف شود
محمد حاجی آقاجانی ، چگونگی عملهای جراحی در استان گیلان و میزان رضایتمندی بیماران را مورد بررسی قرار داد و اظهار داشت: کمبودها و کاستیهای پرسنل باید رفع شود.
وی با تاکید بر لزوم کاهش زمان نوبتدهی عملهای جراحی افزود: تجهیزات بیمارستانها در بخشهای اتاق عمل در گیلان در وضعیت مناسبی قرار دارد.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به صحبتهای یکی از کارکنان بیمارستان در رابطه با راهاندازی اتاق عمل ۳ در بیمارستان حشمت گفت: برای این امر برنامهریزی شده است و کمبود تجهیزات مورد بررسی قرار میگیرد.
حاجی آقاجانی توجه به بخش خصوصی در تجهیز بیمارستانها را ضروری دانست و خاطر نشان کرد: باید در جهت رفع مشکل و نوسازی و تجهیزات بیمارستان برنامهریزی شود.
وی پرداخت بهموقع کارانه برای پزشکان داروساز و پرستاران را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: نیازهای دارویی بهویژه در حوزه درمان سرطان در بخشهای دولتی مورد بررسی قرار میگیرد.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رفع مشکل داروخانههای دولتی را نیازمند بررسی دانست و افزود: چگونگی اداره داروخانه بیمارستانها مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه داروخانهها درآمدزاترین بخش کلینیکها و بیمارستانها هستند گفت: این امر برای توسعه کیفی بیمارستانها باید مورد توجه قرار گیرد.
حاجی آقاجانی توجه به نیازهای پرسنل را لازم و ضروری دانست و تصریح کرد: ارائه خدمات مؤثر به بیماران در گرو رضایتمندی کارکنان کادر درمانی است و باید به این امر توجه ویژه شود.
ویبا اشاره به هدف سفرش به گیلان اظهار داشت: بررسی طرح تحول نظام سلامت و برنامههای هفتگانه آن مورد توجه است و به استانهای مختلف سفر میکنیم تا رضایت مردم و مشکلات طرح بررسی شود.
وی با بیان اینکه زیرساختهای خوبی در گیلان در حوزه درمان وجود دارد افزود:چگونگی ارائه خدمات هزینه کیفیت درمان در استان بررسی میشود.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مهمترین چالش پیش روی طرح نظام سلامت را مطالبات بیمارستانها و مراکز دولتی از سازمانهای بیمهای عنوان کرد و گفت: این مطالبات به هفت ماه رسیده و بسیاری از مراکز مطالبات فرودین را دریافت نکرهاند.
حاجی آقاجانی با بیان اینکه این امر خدمترسانی در حوزههای مختلف درمانی را با مشکل مواجه کرده است تصریح کرد: پرداخت بهموقع مطالبات بیمارستانها بسیار با اهمیت است و در روند درمانی اثرگذار است.
وی با تأکید بر اینکه کمبود نیروی انسانی بهویژه در گروه پرستاری در بیمارستانها بسیار جدی است تأکید کرد: این مشکل پرسنل بیمارستان را آزار میدهد و بار سنگینی بر دوش پرستاران قرار دارد.
وی تدوین برنامهها در حوزه تکمیل نیروی انسانی را مورد تأکید قرار داد و گفت: جلسات مکرری با سازمان برنامهریزی کشور انجام شد. و ما از محدودیت کشور در زمیته استخدام آگاه هستیم ولی مشکلات مردم جدی است و برای رفع این مشکل باید راهکارهای متفاوتی استفاده شود.
وی یکی از این راهکارها را الگوی اداره هیئتامنایی بیمارستان کشور دانست و افزود: نه هزار پرستار در طرح سلامت به کادر بیمارستانی کشور اضافه شده است ولی با وضعیت مطلوب در این حوزه فاصله داریم.
وی با تأکید بر اینکه به ازای هر تخت بیمارستانی ۱ پرستار وجود دارد خاطرنشان کرد: از شاخصها عقب هستیم و اصولاً نیروی پرستاری آموزش دیده نیز در کشور اندک است و باید برای آموزش پرستار همت ویژهای صورت گیرد.
انتهای پیام/