مشکلات معیشتی کارگران را ۳ شغله کرد
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور گفت: مسائل معیشتی باعث شده تا خانوادهها بهسمت دوشغله و سهشغله شدن بروند و هماکنون کمتر خانوادهای وجود دارد که در آن بیش از یک شاغل وجود نداشته باشد.
هادی ابوی ، درواکنش به صحبتهای هفدهتن، معاون روابط کار ربیعی مبنی بر نحوه جبران ۲۰هزار تومان حق مسکن کارگران گفت: افزایش حق مسکن ۲۰هزار تومانی دارای مصوبه کتبی در جلسه شورای عالی کار در سال ۹۳ است. مگر قرار بوده در سال ۹۵ پایه سنوات افزایش پیدا نکند که آقای هفدهتن پیشنهاد جبران ۲۰هزار تومانی را از طریق افزایش پایه سنوات دادهاند؟!
وی ادامه داد: درخواست نمایندگان کارگری این است که معوقات حق مسکن سال ۹۴ با هر عنوانی باید جبران شود. حساب سال ۹۵ جداست، نمایندگان کارگران امسال با دقت بیشتری در جلسات شورای عالی کار وارد میشوند.
ابوی با اشاره به برگزاری جلسات بررسی مزد تشکلهای کارگری گفت: متأسفانه همواره هزینه زندگی کارگران با درآمد آنها همخوانی نداشته است. رقم افزایش حق مسکن چشمگیر نیست، اما جزو مطالبات کارگران است.
دبیر کل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور با بیان اینکه رویکرد کارگران در جلسه شورای عالی کار توجه به وضعیت معیشتی کارگران است، گفت: نمایندگان کارگران با لحاظ کردن مشکلات متعدد جامعه بیان میکنند که باید دستمزد به اندازهای برسد که خط فقر را جبران کند و هم بهاندازهای باشد که بتواند حداقل زندگی کارگران را تأمین کند.
وی با بیان اینکه دستمزد کارگران از سال قبل تعیین میشود، گفت: زمانی که جلسه شورای عالی کار برگزار میشود، هنوز تورم و افزایش قیمتهای سال بعد لحاظ نشده است. بنابراین بهصورت دقیق نمیتواند میزان هزینه زندگی کارگران را مشخص کرد، با این شرایط اگر قرار باشد مواردی مانند افزایش ۲۰هزار تومانی حق مسکن هم تأیید نشود ظلم به کارگران است.
ابوی بیان کرد: سال گذشته در بررسیهای تعیین مزد قیمت نان ۵۰۰ تومان لحاظ شده بود و این در حالی است که این قیمت در حال حاضر ۱۰۰۰ تومان است، یعنی افزایش ۱۰۰درصدی داشته است.
عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران اظهار داشت: عدهای مطرح میکنند در تعیین دستمزد مشمولان قانون کار باید به نرخ تورم توجه کرد، حال سؤال این است: چگونه در ۳۰ سال گذشته و بهویژه زمانهایی که نرخ تورم بالا بوده، چنین مباحثی مطرح نشده است؟
ابوی افزود: مسائل معیشتی باعث شده تا خانوادهها بهسمت دوشغله و سهشغله شدن بروند و هم اکنون کمتر خانوادهای وجود دارد که در آن بیش از یک شاغل وجود نداشته باشد، در صورتی که در گذشته تنها بخش معدودی از جامعه بهصورت دوشیفت کار میکردند./تسنیم
انتهای پیام/*