یکشنبه , ۱۲ آذر ۱۴۰۲ 2023 - 12 - 03 ساعت :
اجتماعی

لایحه خرید زمین برای ایجاد پارکینگ طبقاتی بررسی شد

۱۳۹۵-۰۲-۰۵

 

   به گزارش  عصر صادق به نقل از  روابط عمومی شورای اسلامی کلانشهر رشت، عصر روز سه شنبه ۳۱فروردین ماه و در یکصد و نهمین نشست کمیسیون برنامه و بودجه ی شورا، از برخی مدیران شهرداری رشت تجلیل و قدردانی شد.
مهندس سیدامیرحسین علوی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، ضمن تقدیر از همراهی مدیران شهرداری در تدوین و بررسی بودجه سال ۹۵، گفت: سال ۱۳۹۴ با همه ی فراز و فرودهایش با اجرای برنامه های بزرگ در حوزه ی برنامه و بودجه همراه بوده و باید ثمره و خروجی آن را در سال ۹۵ شاهد باشیم.
وی افزود: تقدیرنامه یی فراهم آمده که می خواهیم به مهندس پورناصرانی مدیر زحمتکش شهرداری منطقه ی ۱ اعطا کنیم به جهت اینکه ایشان توانسته اند  موفق به تحقق بودجه ی شهرداری منطقه ی یک در سال ۱۳۹۴ شوند.
علوی تاکید کرد: به نظر می رسد بایستی از همه ی زحمتکشان مجموعه ی شهرداری رشت و مدیرانی که تلاش می کنند تا  خروجی عملکرد آنها در جهت توسعه و آبادانی شهر باشد، قدردانی کرد و همچنین از آقای نظری و آقای ماه پسند در حوزه ی معاونت اقتصادی، اداری و مالی شهرداری کلانشهر رشت که موفق شده اند حقوق پرسنل و پرداختیهای شهرداری رشت را به موقع انجام دهند جای قدردانی و سپاسگزاری است و قطعاً امیدواریم تلاشهای آنها در ادامه ی را نیز تداوم یابد.
پورناصرانی هم در ابتدای سخنان خود خطاب به امیرحسین علوی گفت: جا دارد من هم از کمیسیون برنامه و بودجه که با این شیوه ی پسنده سبب دلگرمی مدیران شهرداری می شود, قدردانی و سپاسگزاری کنم.
تهاتر یک ملک در خیابان شریعتی رشت برای ایجاد پارکینگ طبقاتی یا مکانیزه
   نخستین دستور جلسه ی یکصد و نهمین نشست کمیسیون برنامه و بودجه بررسی تهاتر ملک آقای غیاثی در دهه ی خیابان شریعتی و عدم توان مودی در زمینه ی پرداخت مطالعات مربوطه بوده که امیرحسین علوی تاکید کرد: خواستیم بدانیم که آیا اساسا ضرورتی دارد که در این منطقه پارکینگ ایجاد شود؟
   در این زمینه ابتدا مهندس پورناصرانی شهردار منطقه ی یک توضیح داد که: آقای غیاثی بالغ بر یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به شهرداری منطقه ی یک در ارتباط با ملکی در بلوار نماز بدهی دارند و این پروژه هم در کمیسیون ماده ی ۷۷ مطرح است  و عوارض تخلف آن بالغ بر ۴۰۰ میلیون تومان می شود که مورد اعتراض نیز هست.
   پارکنیگ مورد نظر در خیابان شریعتی واقع است که از یکطرف به باقرآباد متصل می شود و از نظر منطقی وجود پارکینگ در این نقطه مورد نیاز است و از طرفی می توان با بدهی شهرداری تهاتر کرد.
   مهندس جمشیدپور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری کلانشهر رشت نیز در باره ی مشخصات این ملک گفت: مساحت زمین این ملک یکهزار و ۳۹ مترمربع, مساحت مفید آن ۹۳۵ مترمربع و مساحت زیربنای آن ۷۴۸ مترمربع خواهد بود.
   وی تاکید کرد جمع کل فضای پارکینگ در چهار طبقه و به علاوه ی همکف سه هزار و ۷۴۰ مترمربع است که با هزینه یی معادل ۳۳ میلیارد و ۶۶۳ میلیون ریال ساخته می شود و برآورد هزینه های اجرایی اعم از خرید زمین، طراحی نقشه ها و عوارض شهرداری چیزی حدود ۵۷ میلیارد و ۶۵۳ میلیون ریال می باشد.
   وی تاکید کرد: با بررسی کل درآمد پارکینگ پس از احداث می توان نتجیه گرفت که در یک دوره ی حدود ۱۲ سال همه ی هزینه های انجام شده و سرمایه گذاریهای صورت گرفته شود تامین گرددچون جمع درآمدهای این پارکینگ به طور سالانه حدود پنج میلیارد و ۱۷۶ میلیون ریال خواهد بود که البته اگر این پارکینگ را به طور مکانیزه احداث کنیم هزینه ی ساخت ابنیه ۵۰ میلیاردو ۳۷۷ میلیون ریال  شده و کل درآمد پارکینگ ۱۲ میلیارد و ۹۷ میلیون ریال برآورد می شود  که در یک دوره ی بازگشت ۸/۶ سال هزینه های صورت گرفته برگشت داده می شود.
  وی همچنین گفت: حداکثر ارتفاع ساختمان که در این منطقه اداره ی کل میراث فرهنگی استان اجازه ی ساخت می دهد ۱۲ متر است و برای هر دو نوع ساخت پارکینگ طبقاتی یا مکانیزه توجیحات کامل وجود دارد.
   مهندس جمشیدپور گفت: همه ی هدف ما این است که جلوی آمدن و عبور مردم را به پیاده راه نگیریم تا مردم از این فضای متنوع و شاد استفاده کنند و یکی از امکاناتی که می توانمد این شرایط را فراهم کند باز شدن کوچه های بن بست اطراف این پیاده راه در خیابان شریعتی است و پکیج تهیه شده نیز نشان می دهد که این کار صرفه ی اقتصادی دارد و ما می توانیم زمین را خریداری کنیم و برای جذب سرمایه گذار فراخوان بدهیم.
شجاعت معذرت خواهی از بازاریان هسته ی مرکزی شهر را داشته باشیم
   در ادامه ی این نشست اسماعیل حاجی پور در سخنانی که با اصل این پیشنهاد بحث و حرفی نداریم گفت: تاکید می کنم که شهرداری نبایستی به سمت پارکینگ داری پیش برود بلکه بایستی زمینه ی جذب سرمایه گذار را فراهم کند و شورا و شهرداری بر این کار نظارت کنند. بایستی تصدیگری در شهرداری کنار گذاشته شود و نگرانی که من دارم این است که آیا سرمایه گذاری هست که باید در کوچه و پسکوچه ها این پروژه را اجرا کند و آیا واقعاً کسی هست که پول هنگفتی را سرمایه گذاری کند و بعد در طول چند سال بیاید کم کم این پول را از پارک ماشینها وصول کند؟
   وی گفت: ما هر کاری می کنیم سود و فایده ی مشارکت کننده را نیز بایستی در نظر بگیریم. کلیات این قضیه مورد تایید و تصویب است اما اینکه مجبور باشیم پارکینگ داریم کنیم این قدری کار را مشکل می کنم از طرف دیگر ما مکلف هستیم حق و حقوق مردم را بگیریم ببینید بازاریان ما در ارتباط با احداث پیاده راه آسیب دیده اند و ما بایستی شجاعت این را داشته باشیم که از بازاران معذرت بخواهیم و زمینه های جبران این آسیب دیدگی را فراهم کنیم.
   حاجی پور گفت: پیاده راه سازی مانند خوردن آن داروی تلخی  بوده که متضمن سلامتی انسان است و به همین دلیل بایستی روی بخشودگی عوارض یکساله  قدری بیشتر تمرکز شود و با خدماتی که ارائه می گردد آسیب وارد جبران شود.
   جواد حرفت خواه مشاور کمیسیون برنامه و بودجه نیز در سخنانی گفت: همانطور که آقای حاجی پور مطرح کردند با گسترش شهر و رشد جمعیت نیاز به پارکینگ در بافت مرکزی از ضروریات است که در شهرهای بزرگ همچون کرج, تبریز و مشهد هم این کار انجام شده که هم می تواند با متولی بودن شهرداری یا قرارداد مشارکت با سرمایه گذار انجام شود اما وظیفه ی فراهم کردن تسهیلات و امکانات برای انجام این کار بر عهده ی شهرداری است و من معتقدم اعضای کمیسیون نگاه موافق به این موضوع داشته باشند و با صرفه و صلاح شهر و شهرداری زمینه های انجام کار را فراهم کنند.
   در نهایت این لایحه پس از بحث و بررسی کامل مورد موافقت اعضای کمیسیون برنامه و بودجه ی شورای اسلامی کلانشهر رشت قرار گرفت.
در پروژه های سرمایه گذاری مشارکی که فراخوان می شود به هیات عالی سرمایه گذاری شهرداری رشت تفویض اختیار شد
   مهندس سیدامیرحسین علوی دومین دستور جلسه را لایحه ی شهرداری رشت مبنی بر تفویض اختیار به هیات عالی سرمایه گذاری برای انجام معاملات سرمایه گذاری و مشارکتی  مواردی که نیاز به فراخوان دارند، عنوان کرد.
   وی گفت: بر اساس مصوبه ی هیات عالی سرمایه گذاری به منظور تسریع در سرمایه گذاریها مقرر می گردد تا انجام سرمایه گذاری و مشارکتهایی که برای انجام آنها فراخوان عمومی سرمایه گذار لازم است تفویض اختیار شود و نیاز به طرح مورد به مورد به شورا نباشد و مواردی که نیاز به ترک تشریفات دارد با مصوبه ی شورا دنبال شوند.
   متین عاشوری مدیر دفتر سرمایه گذاری شهرداری رشت  در توضیح این مورد گفت: با توجه به اینکه شهرداری رشت و دفتر سرمایه گذاری به دنبال کوتاهتر کردن فرآیندها برای اجرای پروژه ها است ضمن تشکر از شورای محترم که نهایت همکاری را برای تصویب لایحه های ارجاعی دارند اما حتی پس از تصویب این موارد دستکن سه هفته طول می کشد تا فرمانداری محترم جواب بدهد اینکه ما بخواهیم تک تک موضوعات را مورد به مورد مصوبه از شورا بگیریم زمانبر است و از سوی دیگر شش نفر از همین اعضای محترم در هیات عالی سرمایه گذاری هستند و برای همه ی اعضای شورا هم برای شرکت در جلسات دعوتنامه ارسال می شود یعنی در حقیقت همه ی اعضای شورا در جریان اتفاقاتی که در دفتر سرمایه گذاری رخ می دهند هستند و این لایحه به نوعی تفویض اختیاری است که اعضای شورا خود در جریان آن رویدادها هستند و در بسیاری از شهرداریهای بزرگ این  تفویض اختیار انجام شده مانند شهرداری شیراز.
   وی با بیان اینکه ما بسیاری از پروپه های سرمایه گذاری داریم که تک تک آنها نیاز به فراخوان دارند و اگر بخواهیم برای همه ی آن موارد مصوبه  از شورا بگیریم کار طولانی می شود به همین دلیل این لایحه ارائه شده تا در موارد ترک تشریفات با ذکر مستندات به شورا مجوز گرفته شود و در بقیه ی موارد به هیات عالی سرمایه گذاری تفویض اختیار شود.
   در این زمینه سیدرضا موسوی روزان تاکید کرد: جدای از اینکه شورا بایستی اعتماد کند به مجموعه ی افرادی که در هیات عالی سرمایه گذاری تلاش می کنند من فکر می کنم انجام این  خواسته می تواند فرآیندها را سرعت ببخشد.
   وی گفت: ما می خواهیم بگوییم به دوستانمان اعتماد داریم و در کنار آنها هستیم و این تفویض اختیار به نوعی سرعت بخشیدن به کارها است.
   این لایحه هم پس از بحث و بررسی بیشتر مورد تصویب اعضای کمیسیون برنامه و بودجه قرار گرفت.
      در بخش پایانی این نشست هم لایحه ی کمک به هیات رزمندان اسلام منوط شده به ارائه ی گزارش علیرضا قانع مدیر عامل سازمان فرهنگی – ورزشی شهرداری رشت و مسوولان هیات رزمندان اسلام در نشستهای آینده, لایحه ی واگذاری دو مغازه در بازار روز خیابان سعدی رشت به دلیل اینکه شهرداری صاحب سند نیست و واگذاری آن توجیه قانونی ندارد، رد شد و همچنین لایحه ی کمک مالی به یکی از پرسنل کم بینای شهرداری که فرزندش نیاز به عمل جراحی داشته مصوب گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • ×