پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ 2023 - 09 - 28 ساعت :
اجتماعی - اسلایدشو - پزشکی

تعطیلی داروخانه هلال‌احمر لاهیجان به قیمت افزایش مشکلات بیماران خاص و صعب‌العلاج!

۱۳۹۵-۰۶-۲۳

عصرصادق :با رأی کمیسیون ماده ۲۰ سازمان غذا و داروی کشور، دستور لغو مجوز داروخانه هلال‌احمر لاهیجان صادر شد و این درحالی است که بیشتر بیماران مبتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج از این مرکز دارو تهیه می کردند.

به گزارش عصرصادق و به نقل از زبان گویا، با رأی کمیسیون ماده ۲۰ سازمان غذا و داروی کشور، دستور لغو مجوز داروخانه هلال‌احمر لاهیجان صادر شد و این درحالی است که بیشتر بیماران مبتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج از این مرکز دارو تهیه می کردند.

توقف فعالیت داروخانه هلال‌احمر لاهیجان و گلایه شهروندان

با رای کمیسیون ماده ۲۰ سازمان غذا و داروی کشور، دستور لغو مجوز داروخانه هلال‌احمر لاهیجان صادر شد؛ این درحالی است که بیشتر بیماران مبتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج در محدوده سیاهکل، بازکیاگوراب و مناطق حاشیه ای لاهیجان به این داروخانه مراجعه می‌کردند. تعطیل شدن این مرکز باعث نگرانی شهروندان لاهیجان و مناطق اطراف آن شده است. در گزارش همشهری، بیماران خاص و خانواده‌های آنان مشکلات‌خود را مطرح کرده‌اند.

سرگردانی بیماران خاص
«سیمین حجازی» که مدت‌هاست با بیماری سرطان مبارزه می‌کند، می‌گوید: بارها اتفاق افتاده داروهایی را که داروخانه‌های دیگر نداشتند، در داروخانه هلال‌احمر پیدا کرده‌ام. این بیمار ادامه می‌دهد: داروخانه‌های دیگر شهر، داروهای بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج را ندارند؛ چون بیشتر این داروها نایاب هستند. صاحبان این داروخانه‌ها معتقدند تهیه این داروها برای آنها صرفه اقتصادی ندارد.
یکی دیگر از بیماران صعب العلاج که از شهرستان سیاهکل برای تهیه داروهایش به داروخانه هلال‌احمر لاهیجان مراجعه کرده است، به همشهری می‌گوید: داروهای بیماری‌های خاص به سختی پیدا می‌شود.
«مریم ذاکری» با گلایه از هزینه‌های گزاف داروها می‌گوید: برای خانواده‌هایی مثل ما که درآمد ماهانه‌شان ۸۰۰‌هزار‌تومان است، سفر به رشت برای تهیه دارو فقط بر مشکلات اقتصادی‌ اضافه می‌کند. نمی‌دانم چرا مسئولان داروخانه را تعطیل کرده‌‌اند. بی‌انصافی است که برای تهیه دارو از این شهر به آن شهر سرگردان شویم.
«محمد ضیائی امیرکلایه» که ساکن منطقه رودبنه لاهیجان است و برای تهیه دارو به این داروخانه مراجعه کرده با ناراحتی می‌گوید: به سختی و مشقت فراوان خود را از رودبنه به لاهیجان می‌رسانم. حالا چگونه با تعطیل شدن این داروخانه، مسافت ۶۰ تا ۷۰ کیلومتری رشت به لاهیجان را طی کنم؟

دلایل تعطیلی داروخانه
درباره دلایل  ابطال مجوز قانونی داروخانه هلال‌احمر لاهیجان با مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر گیلان گفت و گو کردیم. دکتر«علیرضا خصوصی ثانی» به همشهری می گوید: پروانه تاسیس این داروخانه به شماره ۳۱۰۸ /د-۳ در ۸۹/۳/۱۳ از سوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان صادر شده است، اما به دنبال نامه‌ای که در ۹۴/۶/۷ ازسوی معاونت غذا و دارو گیلان به سازمان هلال‌احمر ابلاغ شد، دستور توقیف داروخانه هلال‌احمر لاهیجان به دلیل نداشتن مجوز قانونی صادر شد. درحال حاضر سوال این است که اگر کمیسیون ماده ۲۰ مجوز فعالیت داروخانه هلال‌احمر لاهیجان را تایید نکرده، چرا پروانه تاسیس این داروخانه صادر شده است؟
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر گیلان ادامه می‌دهد: داروخانه هلال‌احمر لاهیجان فعالیت مستمر خوبی با شرکت‌های داروسازی و بیمه‌های طرف قرارداد داشته است. امیدوار بودیم این همکاری ادامه داشته باشد، اما متاسفانه دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در نامه‌ای به بیمه‌ها و شرکت‌های داروسازی، دستور لغو همکاری با داروخانه هلال‌احمر لاهیجان را داده است.
خصوصی ثانی می افزاید: با این وجود داروهای بیماری‌های صعب العلاج در داروخانه هلال‌احمر لاهیجان تحت‌پوشش بیمه‌های تامین اجتماعی، نیروهای مسلح، خدمات درمانی قرار نمی‌گیرد. به عبارتی می‌توان گفت این داروخانه تعطیل شده است و بیماران خاص مجبورند برای تهیه دارو به داروخانه هلال‌احمر در مرکز استان مراجعه کنند.
وی در ادامه می‌گوید: سازمان هلال‌احمر در زمان‌های بحرانی مانند جنگ، داروهای حیاتی مردم را تامین کرده است. نقش داروخانه‌های هلال‌احمر در زمان جنگ در تامین داروها به خصوص داروهای کمیاب قابل کتمان نیست. داروخانه‌های هلال‌احمر بدون سودجویی، همیشه به عنوان یکی از اهرم‌های قوی وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی کشور بوده است.
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر گیلان در رابطه با ادامه فعالیت داروخانه لاهیجان تصریح می کند: دراین زمینه نامه ای به دکتر «رسول دیناروند»، رئیس سازمان غذا و دارو کشور فرستاده شد. دکتر دیناروند در نامه ای به مدیر کل نظارت و ارزیابی دارو، دکتر پیرصالحی، پی نوشت کرد، که مجوز داروخانه لاهیجان در سال ۸۶ صادر و در سال ۸۹ تایید شده است.
این مقام مسئول در رابطه با مسأله پیش‌آمده می‌گوید: چرا دستور لغو فعالیت داروخانه هلال‌احمر لاهیجان با وجود مستندات قانونی، صادر شده است؟

داروخانه‌های شهر پاسخگوی بیمارانند
در پی رفع مشکلات به وجود آمده وگلایه‌های مردم لاهیجان، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز بیان می‌کند: مجوز ادامه فعالیت داروخانه هلال‌احمر لاهیجان بر اساس آخرین رای اعضای کمیسیون ماده ۲۰ لغو شده است. اعضای این کمیسیون شامل رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی، انجمن داروسازان، سازمان نظام پزشکی و افرادی دیگر است.
دکتر«فیروز سرودی» در ادامه می‌افزاید: صدور مجوز داروخانه‌های هلال‌احمر، داروخانه‌های دولتی و داروخانه‌هایی که در بیمارستان‌ها مستقرهستند به معاونت غذا و داروی استان مربوط نمی‌شود. وی می‌گوید: پروانه تاسیس این مراکز باید از سوی سازمان غذا و داروی کشورتایید شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اطمینان بخشی به مردم لاهیجان بیان می‌کند: شهروندان عزیز لاهیجان نگران تهیه دارو نباشند. بیماران خاص و صعب العلاج و خانواده‌های آنان می‌توانند داروهای مورد نیاز خود را از دیگر داروخانه های سطح شهر با قیمت مصوب سازمان غذا و دارو تهیه کنند.

افتتاح ۵ داروخانه جدید در لاهیجان
سرودی با اشاره به افتتاح ۵ داروخانه جدید در لاهیجان بیان می‌کند: در حال حاضر مشکل عمده ای وجود ندارد و داروخانه‌های دیگر لاهیجان موظفند در تامین داروها به مردم خدمات رسانی لازم را انجام بدهند. لازم به ذکر است که قیمت داروها در این داروخانه‌ها با داروخانه هلال‌احمر هیچ تفاوتی نمی‌کند و یکسان است. وی تاکید می کند شهروندان از این بابت نگرانی نداشته باشند و درصورت مواجه شدن با تخلف در داروخانه‌ها مراتب را به سامانه ۱۴۹۰ معاونت غذا و دارو اطلاع رسانی کنند.معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان اشاره می‌کند: اگر دارویی به صورت مقطعی درداروخانه‌های لاهیجان وجود نداشته نباشد، بیماران می‌توانند به داروخانه هلال‌احمر رشت و همچنین داروخانه‌هایی که در مرکز استان به منظور تامین داروهای بیماران خاص و صعب العلاج در نظر گرفته شده، مراجعه کنند.
 

********************************************

گذری بر داروخانه هلال احمر لاهیجان …

 

مرکز فوریت‌های دارویی هلال ‌احمر لاهیجان در آذرماه سال ۸۸ آغاز به‌کار کرد

راه‌اندازی مرکز فوریت‌های دارویی در لاهیجان از سال ۱۳۸۴ در این شهرستان آغاز شده که امسال به افتتاح رسیده است.
حسن حاتم جعفری، افزود: برای راه‌اندازی این مرکز حدود ۲ میلیارد ریال هزینه شده است.
وی، اضافه کرد: در حال حاضر نیز تعداد ۶ نفر در مرکز فوریت‌های دارویی جمعیت هلال احمر لاهیجان مشغول فعالیت شده‌اند.
وی، گفت: این مرکز می‌تواند شهرهای شرق گیلان و قسمت‌هایی از استان مازندران را تحت پوشش داشته باشد.
رئیس جمعیت هلال احمر لاهیجان، افزود: تهیه و ارائه داروهای خاص و همچنین ارائه خدمت دارویی به مردم شرق گیلان، از مهمترین اهداف راه‌اندازی این مرکز می‌باشد.

 

********************************************

 

تنها یک هفته بعد از تأسیس داروخانه

رئیس انجمن داروسازان ایران عنوان کرد: داروخانه هلال احمر لاهیجان غیرقانونی است

رئیس انجمن داروسازان ایران از اقدام غیرقانونی جمعیت هلال احمر برای تأسیس داروخانه خبر داد و گفت: در اساسنامه جمعیت هلال احمر هیچ اشاره‌ای به تأسیس داروخانه نشده است.
دکتر رهبر مژدهی آذر در گفت‌وگو با “فردا”، اظهار داشت: مرکز فوریت‌های دارویی هلال احمر شهرستان لاهیجان چند ماه قبل از وزارت بهداشت درخواست تأسیس داروخانه در این منطقه داشت که موضوع در کمیسیون ماده ۲۰ وزارت بهداشت مطرح و با آن مخالفت شد.
وی با عنوان این مطلب که چنین تصمیمی در دوره‌ای که دکتر دیناروند، معاون غذا و داروی وزارت بهداشت بود صورت گرفت، افزود: متأسفانه هلال احمر بدون توجه به تصمیم کمیسیون ماده ۲۰ نسبت به افتتاح این داروخانه در هفته جاری اقدام کرده که غیرقانونی است.
رئیس انجمن داروسازان ایران با تأکید بر تخلف آشکار هلال احمر در تأسیس داروخانه، گفت: با توجه به این‌که، هلال احمر یک مؤسسه دولتی است، این موضوع با اصل ۴۴ مبنی بر خصوصی‌سازی منافات دارد و از همین رو، بنده نامه‌ای به رئیس مجلس و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و همچنین دکتر شیبانی، معاون غذا و داروی وزارت بهداشت ارسال کرده و خواستار پیگیری این موضوع شده‌ام.
مژدهی آذر، تأکید کرد: در حال حاضر تأسیس این داروخانه در لاهیجان موجب اعتراض سایر داروخانه‌داران این شهرستان شده است، اما وزارت بهداشت تاکنون هیچ واکنشی به این موضوع نشان نداده است.

 

********************************************

 

سه ماه بعد از تأسیس داروخانه

انجمن داروسازان ایران مجدداً خواستار شد: داروخانه هلال احمر لاهیجان را تعطیل کنید!
انجمن داروسازان ایران طی نامه‌ای به دفتر رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خواستار تعطیلی داروخانه‌ای در شهر لاهیجان که جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران خود رأساً اقدام به تأسیس آن نموده است، شد.
به گزارش “فردا”، متن کامل نامه انجمن داروسازان ایران به این شرح است:
مدیریت کل محترم دفتر رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
جناب آقای دکتر آقاجانی
با سلام و نهایت احترام
به استحضار می‌رساند، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران که طبق ماده یک اساسنامه آن جمعیت، مؤسسه‌ای خیریه و غیرانتفاعی می‌باشد، علی‌رغم مخالفت کمیسیون قانونی ماده ۲۰ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خود رأسا اقدام به تأسیس داروخانه در شهر لاهیجان نموده و به هیچ‌یک از نامه‌های معاونت محترم غذا و دارو و مدیرکل دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر غیرقانونی بودن بهره‌برداری از این داروخانه و دستور تعطیلی آن توجهی ننموده است.
همان‌گونه که حضرتعالی مستحضرید، تأسیس و راه‌اندازی داروخانه در سراسر کشور منوط به تأیید کمیسیون ماده ۲۰ قانون و مقررات امور پزشکی و دارویی بوده، در غیر این صورت طبق ماده ۳ قانون بلافاصله محل تأسیس شده می‌بایست تعطیل گردد.
در همین راستا، دایره حقوقی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأسیس داروخانه توسط این جمعیت را غیرقانونی دانسته است (نامه شماره ۳۲۸۹/۵/ن مورخ ۷/۱۰/۷۰ مدیرکل محترم دفتر امور حقوقی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)
درحالی که جامعه داروسازی کشور، خصوصاً داروسازان شهرستان لاهیجان نظاره‌گر این عمل غیرقانونی هستند و بارها شاهد تعطیلی داروخانه‌های فاقد مجوز متعلق به داروساز متخلف از سوی مسئولین محترم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده‌اند، افتتاح و ادامه کار داروخانه جمعیت هلال احمر موجب تحیر همکاران گردیده و نسبت به این بی‌عدالتی معترض می‌باشند.
لذا ضمن دادخواهی از آن برادر محترم، خواهشمند است دستور فرمایید در جهت اجرای قانون و تعطیلی داروخانه غیرقانونی هلال احمر لاهیجان اقدام لازم به‌عمل آید.

********************************************

 

چرا داروخانه های هلال احمر توجه عده ای را جلب کرده است؟
معاون پشتیبانی و اجرایی سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر با بیان اینکه گردش مالی داروخانه مرکزی هلال احمر حدود ۲۰۰ میلیارد تومان در سال است، گفت: ما این پول را برای تامین دارو می دهیم و سازمان های بیمه گر نیز هر گاه که دلشان بخواهد پول را به ما پرداخت می کنند.

به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سید جواد فلاح در نشستی خبری که در جمعیت هلال احمر برگزار شد با بیان اینکه روزانه حدود ۲هزار و ۵۰۰ نفر به داروخانه مرکزی هلال احمر مراجعه می کنند، گفت: در این داروخانه روزانه ۱۵۰۰ نسخه که عمدتا نسخه های بیمه ای است، دریافت می شود و ۲۰ درصد از افراد حتی فرانشیز داروها را هم پرداخت نمی کنند، بنابراین ما در این حوزه کاری کاملا خدماتی و انسانی انجام می دهیم و گردش مالی ما از سود بسیار پایینی برخوردار است. بنابراین جنبه های انسانی این خدمت قوی تر از جنبه های اقتصادی آن است.

فلاح با بیان اینکه مطالبات ما در این دوره از سازمان های بیمه گر از یکسال هم بالاتر رفته است، گفت: ما نگاه مان نسبت به بازار داروهای خاص، انسانی است نه اقتصادی. باید توجه کنیم که بحث امنیت دارویی بسیار مهم است و هیچ کس چیزی درباره چگونگی تامین امنیت دارویی در کشور مطرح نمی کند؛ چرا داروخانه های ما توجه زیاد بسیاری از دوستان را جلب کرده اند و همه جا اسم داروخانه هلال احمر را می آورند. باید پرسید اگر این داروخانه ها نباشند، چه می شود و فردی که بیمه است برای تهیه دارو باید به کجا مراجعه کند.

فلاح همچنین گفت: کل داروخانه های هلال احمر ۳۰ تا ۳۵ درصد بازار داروهای خاص را در اختیار دارند، گردش مالی ما در حوزه پخش دارو در داروخانه مرکزی هلال احمر حدود ۲۰۰ میلیارد تومان در سال است که ما این پول را برای تامین دارویی می دهیم و بیمه ها هم هرگاه دلشان خواست پول ما را پرداخت می کنند. حاشیه سود خالص دارویی ما در دراز مدت دو درصد است، حال باید پرسید چه کسی در این زمینه به جز هلال احمر سرمایه گذاری می کند.

 

********************************************

 

حمله در تلویزیون به هلال‌احمر/ داروهای انحصاری داروخانه هلال‌احمر در بازار سیاه چه می‌کند؟

 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما شاید دیگر سوژه ای به دست نیاورده بود که به داروخانه های هلال احمر پرداخت. داروخانه هایی که تنها ۳۶ باب از آنها در کل کشور دایر است و داروسازان بخش خصوصی که ۱۲۰۰۰ داروخانه دارند می گویند این ۳۶ داروخانه، کار و کسب آنها را کساد کرده! شاید از نظر برنامه سازان، سیستم تولید و توزیع دارو در کشور مشکل جدی دیگری به جز این ۳۶ داروخانه به خود ندیده است.

در ابتدای این گفتگوی مختص حوزه سلامت، مجری برنامه های پزشکی صدا و سیما خانم دکتر میرسیدی گفت: برخی مسئولان می گویند قیمت دارو در حال افزایش است ولی برخی دیگر می گویند چراغ خاموش قیمت داروها افزایش می یابد.

پس از پخش گزارشی از وضعیت بازار دارو، رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو و دکتر رهبر مژدهی آذر رئیس انجمن داروسازان ایران به صورت حضوری در برنامه به بیان دیدگاه های خود پرداختند و دکتر رضا رئیس کرمی مدیرکل امور درمان و داروی جمعیت هلال احمر و دکتر کیوان تاجبخش مدیرکل امور دارو و تجهیزات پزشکی بیمه سلامت روی خط برنامه به صورت تلفنی وارد بحث شدند.

در ادامه مشروح این میزگرد را می خوانید:

یکی از داروسازان می گویند اگر داروخانه هلال احمر تعطیل شود، ۵۰۰ جوان داروساز می توانند داروخانه تاسیس کنند و داروهای آنها وارد بازار سیاه ناصر خسرو می شود. چی شد به اینجا رسیدیم؟
رهبر مژدهی آذر: درباره داروخانه های دولتی بحث شد و ناشی از این است که همکاران من به وجود داروخانه های دولتی و هلال احمر معترضند. معتقدند که نباید باشد. وقتی در دستور کار است بخش خصوصی را فعال کنیم غولهایی از داروخانه های دولتی تشکیل شده و علاوه بر اینکه امتیازاتی سازمان غذا و دارو برای آنها قائل است، ضمنا ۵۰ درصد دارویی که در کشور توزیع می شود توسط۳۰۰ داروخانه دولتی است و ۵۰ درصد بقیه جزء ۱۲هزار داروخانه بخش دولتی است. سالهای قبل داروخانه دولتی تنها به عنوان مرجعی برای آموزش دانشجویان بود. داروخانه ها آموزشی بود و قبل از آن، داروخانه های بخش خصوصی کارآموزی داروسازان را بر عهده داشت. به خصوص هلال احمر که از آن استفسار کردیم، منشا قانونی ندارد و نباید این کار را بکند و در اساسنامه شان نیست.

می گویند در اساسنامه شان تاسیس داروخانه هست؟
مژدهی آذر:
مدیر کل وقت از وزارت بهداشت استفسار کرده و وزارت بهداشت اعلام کرده هلال احمر حق فروش دارو را ندارد. در لاهیجان، هلال احمر بدون توجه به اخطارهای قانونی، داروخانه تاسیس کرده. علی رغم این موضوع، متاسفانه هلال احمر داروخانه های خود را تعطیل نکرده.

دکتر دیناروند، شما این موضوع را واقعی می دانید که داروخانه های هلال احمر باعث ورشکستگی سایر داروخانه ها می شود؟
دیناروند:
این حرف را درست می دانم. در دولت جدید هیچ مجوزی به داروخانه های دولتی داده نشده. داروخانه لاهیجان هم مربوط به زمان گذشته است. خدمات دارویی را بخش خصوصی می تواند ارائه دهد و نیاز به بخش دولتی نیست. اساسنامه هلال احمر می تواند اصلاح شود. مهم نیست. مهم این است که هلال احمر ۳۰ داروخانه در کشور دارد و به تدریج تاسیس شده و برخی مربوط به ۳۰ سال پیش است و آخرینشان مربوط به ۳ سال پیش در لاهیجان است که دوباره تاسیس شده. اینها مربوط به زمان جنگ است که هلال احمر وارد بازار دارو شده.

دکتر رضا رئیس کرمی مدیرکل امور درمان و داروی جمعیت هلال احمر به صورت تلفنی وارد برنامه شد.
شما می خواهید از داروسازان به خاطر این حرفها شکایت کنید؟
رئیس کرمی: شما بحث شکایت را مطرح می کنید. رای ما به تعامل است. لحنی که دوستان داروساز به کار برده بود، لحن مناسبی برای داروخانه های هلال احمر نبود. ما ۳۰ تا ۳۶ داروخانه در سراسر کشور داریم که نمی دانیم چه تاثیر منفی بر ۱۲هزار داروخانه سراسر کشور دارد. قاعدتا عدد و رقم نشان می دهد نباید اینقدر تاثیر منفی اقتصادی بر آنها بگذارد.

برخی داروسازان می گویند شما نمی توانید داروخانه داشته باشید؟
رئیس کرمی: 
طبق بند ۸ ماده ۳ اساسنامه ما می توانیم وارد تامین و توزیع دارو با اخذ مجوز از وزارت بهداشت شویم. داروخانه های ما با مجوز فعالند و بستر قانونی داریم. این اساسنامه می تواند به سادگی این اختیار را بدهد که داروخانه تاسیس شود. تامین نیازهای مردم اهمیت دارد. چقدر از مسئولان استانها و مردم تقاضای تاسیس داروخانه در شهرها را دارند که ما انجام نمی دهیم.

دیناروند: فشارهای مقامات محلی برای تاسیس داروخانه خیلی زیاد است. همزمان فرماندار، امام جمعه و مدیر کل می آیند داروخانه برای هلال احمر درخواست می کنند. این فعالیت اقتصادی است و نیاز به حضور دولت در این عرصه نیست. اعتقاد ندارم خدمات دارویی هلال احمر را توسعه دهیم. در شرایط امروز که بحران نداریم داروخانه های خصوصی می توانند به مردم خدمت بدهند. قیمت دارو در همه جای کشور یکی است. در بخش دولتی و خصوصی هم یکی است. هیچ تفاوتی نمی کند.

برخی داروها از ارگانهای دولتی در بازار سیاه است؟
مژدهی آذر:
سازمانهایی هستند که قانون را دور می زنند و یکی شان هلال احمر است. این سازمان برای تاسیس داروخانه در لاهیجان، کمیسیونهای ماده ۲۰ استان و مرکز را دور زد و خودسرانه داروخانه تاسیس کرد. اگر یک داروسازی داروخانه ای را قفسه بندی کند، تمام نیروها برای تعطیلی داروخانه این جوان جمع می شوند. هلال احمر بزرگترین داروخانه را در لاهیجان تاسیس کرد و کسی چیزی نگفت. در جزیره کیش هم هلال احمر می خواهد داروخانه تاسیس کند. ما معترضیم.

از ناصرخسرو سند دارید؟
مژدهی آذر:
ما نمی گوییم از داروخانه دارو را به ناصرخسرو بدهید. گزارشهایی داریم بیمار، دارو را می خرد و در ناصرخسرو می فروشد. شخصا اطلاع ندارم و سندی ندارم که دارو را داروخانه به ناصرخسرو بدهد. دوستان می گویند در داروخانه هلال احمر همان اتفاق می افتد که در داروخانه خصوصی می افتد.

رییس کرمی: اگر مسئولان محلی فشار می آورند، قاعدتا مردم فشار به آنها می آورند که هلال احمر داروخانه بزند و به دلیل نیاز به دارو است. ما دنبال گسترش نیستیم. ما دنبال دور زدن قانون نیست و موافق نیستیم خارج از ضوابط قانونی داروخانه تاسیس شود و اجازه هم در دو سال اخیر حتی با فشارهای محلی نداده ایم. داروخانه ها در صورتی اجازه کار دارند که مجوز بگیرند. درباره ناصر خسرو هم این که بگوییم اتهام به داروخانه ای مطرح شود، هلال احمر بعد از داروخانه خصوصی قرار می گیرد.

شما داروخانه دولتی هستید. باید حساس باشید. چقدر روی این موضوع حساس هستید؟
رئیس کرمی: 
این احتمال خیلی ضعیف است ولی اگر دارویی در ناصرخسرو وجود دارد بیشتر از بخش خصوصی رفته. ما مورد خاصی را در دو ساله اخیر که هستم، نداشتیم که کسی بخواهد سازماندهی شده یا از بیماران کسی چنین کاری کند. معتقدیم وزارت بهداشت باید همراهی کنند در همه مراکز استانها داروخانه داشته باشند. ۵ هزار داروخانه جدید که احداث شود کار داروخانه هلال احمر را نمی کند. داروخانه بخش خصوصی نمی آید داروی گران بیاورد و مدتها پولش در بیمه ها بماند. داروخانه خصوصی دنبال داروهایی می رود که هزینه هایش را سریعتر دریافت کند.

دیناروند: درباره داروخانه لاهیجان، متاسفانه اینطور است. در دولت فعلی این اجازه داده نمی شود. ما اجازه تاسیس داروخانه جدید ندادیم و نخواهیم داد. چون احساس نیاز نداریم. داروخانه های دولتی ما و بعضا داروخانه های خصوصی به عنوان داروخانه های منتخب، توزیع داروهای تخصصی را بر عهده دارند. حاشیه سود این داروها بین ۵ تا ۱۰ درصد است. حاشیه سود داروهای معمولی بین ۱۵ تا ۲۵ درصد است. ولی چون داروهای تخصصی بیمه هستند، معمولا داروخانه های خصوصی استقبال از آن نمی کنند چون هم حاشیه سود کافی نیست هم بیمه ها برای پرداخت هزینه، دیر می کنند. حجم مصرف اینها بالا نیست و اساسا به توزیع عمومی نمی رسد.

افزایش قیمت دارو داریم؟
دیناروند:
ما افزایش قیمت نداریم. این تورم حوزه دارویی است که ۲ درصد برای بخش تولید بیشتر است. برای بخش تولید صنعت داروسازی با تورم هزینه ها داشته که ۲ درصد از حوزه تورم عمومی بیشتر است. در بخش داروهای وارداتی که یک سوم داروهای بازار را تشکیل می دهد نزدیک به ۷ درصد منفی بوده. جمع اینها نسبت به سال گذشته زیر ۱۱.۶۶ درصد است. تورم ما در دارو، اینقدر بوده. تورم کل داروها، ۱۴.۵ درصد بوده. در مجموع، در داروها تورم کمتر از میانگین جامعه بوده. در داروهای وارداتی، ما با ارز ۲۶۵۰ تومان دارو خریدیم. امسال با ۲۹۰۰ و ۳۰۰۰ تومان دارو خریدیم.

مژدهی آذر: صحبتهای دکتر رییس کرمی جواب داشت. نتیجه این می شود که اولا کاری که می کنند داروخانه لاهیجان باید همین امشب تعطیل شود چون مجوز ندارند. همکاران ما منتظر این صحبت هستند. افزایش قیمت دارو در حال اصلاح است. یعنی به قیمت واقعی نزدیک می شود. این افزایش قیمت نیست. به خاطر نداشتن قیمت، تولید دارد آسیب می بیند. افزایش قیمت دارو برای بیماران نباید مسئله ای باشد چون بیمه گران باید چتر حمایتی خود را گسترده تر کنند.

گفته می شود افزایش قیمت باعث کاهش پوشش بیمه ای برخی داروها شده. بدهی بیمه ها چقدر است؟
دیناروند:
ما دو مشکل درباره بیمه ها داریم. اول اینکه بیمه ها برای پرداخت به بیمارستان و داروخانه ها بسیار تاخیر دارند. دستاوردهای مهم طرح تحول سلامت زیر سئوال می رود. برای داروخانه پرداختها به اردیبهشت ماه رسیده است. یعنی ۸ ماه تاخیر دارند. برخی به خرداد رسیده اند و برخی به تیر. ولی برخی هنوز از اردیبهشت ماه طلب دارند. این تمام گردش مالی را متوقف کرده.

نماینده بیمه سلامت، دکتر کیوان تاجبخش مدیرکل امور دارو و تجهیزات پزشکی بیمه سلامت روی خط برنامه به صورت تلفنی وارد شد.

نظر شما درباره این بدهی چیست؟
تاجبخش:
ما تا برج ۵ را پرداخت کردیم و آماده ایم ماه های بعد را پرداخت کنیم.
دیناروند: این قصد است. یعنی اتفاقی نیفتاده.
تاجبخش: این مصوبه انجام شده و در حال انتقال به حسابهای ما است. تا وارد حساب شود، پرداخت شود. پرداختهای ما بر اساس پرداخت حق سرانه و بودجه است. اینطور نیست ما پول در حساب داشته باشیم و نخواهیم بپردازیم.

چرا پوشش بیمه داروها کم شده؟
تاجبخش:
این را به شدت تکذیب می کنم. نه تنها پوشش بیمه کم شده، بلکه گسترده تر شده. ما تمام داروهای فارماکوپه دارو را بیمه کرده ایم. ما نسخه ۲۰ میلیون تومانی بیمار را پرداخت می کنیم.

مژدهی آذر: بیمه سلامت ۷ ماه است پرداخت به داروخانه ها نداشته و تامین اجتماعی تا مرداد را پرداخت کرده. تامین اجتماعی نمره خوبی از ما می گیرد ولی بیمه سلامت ۷ ماه طلب ما را نداده. این کار باعث کمرنگ تر شدن خدمات می شود. داروخانه ها هزینه دارند و دیرکردن پرداخت باعث مشکل می شود و در گردش مالی داروخانه ها تاثیر منفی می شود.

دیناروند: زنجیره تامین دارو را دچار مشکل می کند. داروخانه، دارو را می خرد و با حاشیه سود می دهد. وقتی از بیمه پول نمی گیرد نمی تواند به کارخانه تولید دارو، پول بدهد و این چرخه، تولید کننده را دچار مشکل می کند. نگرانیم دستاوردهای نظام سلامت، آرامش بازار و… تحت تاثیر قرار گیرد. برخی بیماران را داریم حمایت می کنیم که در کشورهای مشابه ما، از آنها حمایت نمی شود.

مژدهی: درباره سازمانهای بیمه گر هم خواهش می کنیم قانون را دور نزنند و طبق قانون مطالبات داروخانه ها پرداخت شود.

 

 

********************************************

 

تمام مکاتبات از تأسیس تا تعطیلی داروخانه هلال احمر لاهیجان

 


 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

  • ×